MARLOUS

Founder of Velix Fotografie

FOTOGRAAF & CONTENTSPECIALIST

De dag dat ik dit schrijf is het precies 3 jaar geleden dat ik mij heb ingeschreven bij de KVK, in 2018 was Velix Fotografie een feit. Ik woonde toen nog maar net in Harderwijk met mijn vriend Peter, onze eerste dochter Evie was ook net geboren. Een paar weken geleden besefte ik hoe fijn ik me voel op de plek waar ik nu zit. Dat geldt niet alleen voor Harderwijk, het geldt ook voor waar ik nu sta in mijn leven als ondernemer.


Eind 2019 heb ik de stap gemaakt om volledig voor het ondernemen te gaan. Inmiddels naderen we alweer 2022 en die periode is zeker niet zonder ups en downs geweest. I mean hoi corona en ondertussen zwanger geweest van onze tweede dochter Pip, waardoor ik de laatste vier maanden alleen nog maar kon liggen op de bank en dus weinig tot geen geld verdiende. Gelukkig is Pip gezond ter wereld gekomen en een heel lief en relaxt meisje :)

Dat zijn toch wel de momenten waarbij het leven als ondernemer zeker niet altijd rozengeur en maneschijn is. De druk om een inkomen te verdienen is er altijd, maar op de momenten dat het niet lukt dan nét even extra. Tegelijkertijd zijn dit ook de momenten die zorgen voor bezinning en extra creativiteit, waardoor ik mijn eigen kern heb gevonden en wist dat Velix Fotografie (ik dus) veel meer is dan alleen maar foto's maken.


Mensen vertrouwen geven in hun eigen authenticiteit is het liefste wat ik doe.  Volgens De Dikke Van Dale betekent 'authentiek' het volgende: au·then·tiek (bijvoeglijk naamwoord) 1betrouwbaar, geloofwaardig; = echt. Als je deze vertaling betrekt op jezelf, verwijst het dus eigenlijk naar 'je oorspronkelijke zelf’. Dat ik dit doe loopt altijd al als een rode draad door mijn leven. Ik zag dit niet alleen terug tijdens het maken van foto's maar ook vroeger bij vriendinnen die ik opmaakte (zij bloeiden helemaal op),  ik zag het zelfs gebeuren tijdens gesprekken met collega's in mijn tijd bij als werknemer bij een grote corporate. Ik kan goed door iemand heen prikken en weet daardoor snel tot de kern te komen. Ik wist mijn collega's precies een duw in de juiste richting te geven en het vertrouwen te bieden dat ze mochten zijn wie zoals ze zich diep van binnen voelde en daar tegelijkertijd ook voor durfden te gaan staan.


Kortom, contentstrategie en fotografie gaan heel goed samen. Beide succesvol wanneer je iemand hun kern weet te vinden. Wil jij geloven in jouw eigen authenticiteit en daarmee jouw onderneming naar een hoger niveau tillen? Laat mij je dan helpen. 

Dit ben ik

in mijn element.

MIJN MISSIE

Iedereen heeft een identiteit, als mens maar ook als ondernemer. In jou zit een een uniek talent, een kern dat zin geeft aan jouw bestaan maar ook aan jouw onderneming. Want die onderneming? Dat ben jij. 


Velix helpt ondernemers hun kern te vinden, hun kernboodschap te formuleren, maar bovenal te voelen waar je als ondernemer voor staat en daar tegelijkertijd blij van wordt. Stel je eens voor.. een visie die je een leven lang met plezier uitdraagt. Met deze visie weet jij als  ondernemer namelijk exact waar je voor staat, dit voel je zelfs tot diep in jouw vezels. 

Wanneer jij jouw kern hebt gevonden heb ik mijn doel bereikt. Mijn missie is om een bijdrage te leveren aan het welzijn van ondernemers en dus aan jouw welzijn. Hoe meer mensen voelen waar ze blij van worden, hoe meer de wereld steeds een beetje blijer voelt. 

FUN FACTS

- Ik ben een fantasynerd. Favo film allertijden is toch wel LOTR (als je niet kent zoek het op). Het is inmiddels zo erg, dat ik teksten uit mijn hoofd weet. 

-Koffieorder: gewoon zwarte koffie. 

- I LOVE MUSIC. Maar echt. Van een lekkere technoplaat, tot London Grammar (favo band) tot Celine Dion. 

- Mede de reden waarom ik autorijden niet erg vind.. Muziek aan en gaan!! 

- Ik ben 32. Maar voel me forever young en sta dus ook open voor een spuitje botox. Nog nooit gedaan, maar never say never. 

- Je mag mij wakker maken voor Pizza, pannekoeken, wentelteefjes en sushi